Αρχική Σελίδα
Νίκος Σταυρόπουλος
Τι προσφέρει το
camp στο παιδί σας
Πρόγραμμα & Τιμές
Εγκαταστάσεις
Συνεργάτες-Προπονητές
Φωτογραφίες του camp
 

Μπάλα-αφιέρωμα στο camp με την ιδιόχειρη υπογραφή του Earvin “Magic” Johnson


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ


Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-18
έχουν δικαίωμα συμμετοχής.


Μπάλα-αφιέρωμα στο camp με την ιδιόχειρη υπογραφή του Earvin “Magic” Johnson

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο παρουσιάζουμε ανοδική πορεία. Γιατί τα παιδιά έρχονται σ’ εμάς, τη μια χρονιά μετά την άλλη; Γιατί μας προτιμούν οι γονείς των παιδιών; Ο λόγος είναι απλός: το “Magic” Basketball Camp, αντίθετα με άλλα “camps”, δεν είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά αφήνονται μόνα στην τύχη τους, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προπονητές που να ασχολούνται διαρκώς μαζί τους, όπως συμβαίνει αλλού. Το “Magic” Basketball Camp προσφέρει στα παιδιά συνδυασμό παιχνιδιού, μάθησης των δεξιοτήτων του μπάσκετ, και επιστημονική ανάλυση των ικανοτήτων των παιδιών. Νά γιατί τα παιδιά και οι γονείς μάς προτιμούν: πρώτο διότι τους προσφέρουμε πολλά, και δεύτερο γιατί δίνουμε έμφαση στην επιστημονική ανάλυση, που γίνεται από ειδικούς επιστήμονες–συνεργάτες του camp.

Παράδειγμα μέτρησης που προκύπτει μετά από βιντεοσκόπηση αθλητών του camp.

Σαν παράδειγμα της ποιότητας που προσφέρουμε, αναφέρουμε ενδεικτικά οτι οι αθλητές/-τριες παίρνουν ατομικά έντυπα αξιολόγησης με εμβιομηχανικές και κινηματικές αναλύσεις, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες σε επιλεγμένες βασικές δεξιότητες. Αναλύεται ο χρόνος αντίδρασης, η ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης των αθλητών/-τριών, κ.ά., από υπολογιστή, μέσω ειδικών προγραμμάτων που φτιάχτηκαν μόνο για το δικό μας camp. Περιλαμβάνονται επίσης μετρήσεις σωματομετρικών στοιχείων και ιδιοτήτων της φυσικής κατάστασης (ταχύτητα, επιδεξιότητα, αλτική ικανότητα, κ.ά.) με χρήση ειδικών οργάνων, όπως φωτοκυττάρων και ergo jump, των οποίων οι μετρήσεις καταγράφονται και αναλύονται και πάλι μέσω υπολογιστή.

Ακολουθεί παράδειγμα εντύπου αξιολόγησης:

   
Σελίδα 1: Εμβιομηχανική ανάλυση δεξιότητας αθλητή. Σημειώνονται οι γωνίες που σχηματίζονται στον αγκώνα και στο γόνατο, των οποίων οι σωστές τιμές εξηγούνται στους αθλητές/-τριες. Επίσης, παρατηρήσεις αναγράφονται κάτω από τις φωτογραφίες.
Σημείωση: Τα ονόματα αθλητών που αναφέρονται ως παραδείγματα στις παραπάνω σελίδες του εντύπου αξιολόγησης δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτά πρόσωπα.
(Κάντε κλικ στο πλήκτρο [Επόμενη σελίδα], παραπάνω.)

  ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ” ΜΑΣ που περνάμε στα παιδιά:

  • Η προσπάθεια για τελειοποίηση της εκτέλεσης των βασικών επιθετικών δεξιοτήτων είναι μια προϋπόθεση απαραίτητη σε παίκτες, ώστε να μπορέσουν να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. «Ο παίκτης με τις πιο γερές θεμελιώδεις αρχές είναι ένας πλήρης παίκτης» είπε στην αυτοβιογραφία του ο Earvin “Magic” Johnson. Στο Magic Basketball Camp αγόρια και κορίτσια μαθαίνουν να προπονούνται στις βασικές λεπτομέρειες, και οι ασκήσεις γίνονται για να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη, να μεταφέρουν τη δεξιότητα σε περιβάλλον παιχνιδιού και να συμβάλουν στην απόλαυση του παιχνιδιού.

  • Το “Magic” B. C. κατά τη διάρκεια των προπονήσεων παρέχει υποδείξεις και λεπτομέρειες στην ισορροπία, χειρισμό μπάλας, πάσα, ντρίπλα, σουτ, ριμπάουντ, σε κινήσεις με ή χωρίς τη μπάλα, ανάπτυξη επιθέσεων, κ.ά., από το Νίκο Σταυρόπουλο και τους συνεργάτες-προπονητές του camp. Επίσης παρέχει ποιοτικές προτάσεις για τη σωστή χρήση των βασικών δεξιοτήτων σε επιθέσεις 1 εναντίον 1, 2 εναντίον 2, 3 εναντίον 3. Η πρόοδος επιθετικών και αμυντικών βασικών αρχών της καλαθοσφαίρισης θα οδηγήσει σε παιχνίδι 5 εναντίον 5 δίνοντας στους παίκτες την ευκαιρία να δουλέψουν μέσα από μεγάλο αριθμό ασκήσεων σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η εκμάθηση των βασικών εξαρτάται από το επίπεδο και τη βασική παιδεία του αθλητή/-τριας. Οι μαθητές-αθλητές συμμετέχουν σε ατομικούς διαγωνισμούς και προπονητικά παιχνίδια, και δουλεύουν με πειθαρχία, συνεργασία, και ομαδικότητα.

Οι μαθητές-αθλητές ερχόμενοι στο camp παίρνουν T-shirt και καπέλο.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ και μιλούν για τις εμπειρίες τους

«Είμασταν κι εμείς εκεί!!!»
«Συγχαρητήρια στους ανθρώ-
πους του “Magic” B. C. για την
ποιότητα της δουλειάς τους!»

Λ. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
«Η σκληρή δουλειά είναι
αυτό που θα σε κάνει να
διακριθείς στο μπάσκετ.»
ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
«Εντυπωσιακό το camp σας!
Δύσκολα βρίσκει κανείς
κάτι ανάλογο στην Ευρώπη.»

MATTEO BONICIOLLI
«Η ποιότητα της διδασκαλίας
των βασικών δεξιοτήτων στο
“Magic” B. C. είναι δεδομένη.»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
«Το “Magic” B. C. είναι
πραγματικά κάτι το ξεχωριστό
στον Ελληνικό χώρο.»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΠΟΥΤΟΣ
«Το “Magic” B. C. χαρίζει
μαγικές στιγμές στους
μικρούς φίλους.»

ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ

Συνεργασίες με ακαδημαϊκά-επιστημονικά κέντρα:

Το “Magic” B. C. συνεργάζεται με το
Indiana University Basketball Program
των Η.Π.Α.

 

Το “Magic” B. C. υποστηρίζεται
επιστημονικά από το Δ/ντή του Εργαστηρίου
Προπονητικής του Α.Π.Θ. κ. Σπύρο Κέλλη.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ CAMP ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

1. ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Η υγεία είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές στην ανάπτυξη των παιδιών, η οποία μπορεί να ενδυναμωθεί μέσα από τις τεχνικές της καλαθοσφαίρισης.

2. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
Η καλαθοσφαίριση μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών αξιών, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στην εκπαιδευτική πορεία του παιδιού και του εφήβου.

3. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Οι νέοι παίκτες μαθαίνουν ότι πρέπει να αναλάβουν κάποιες υποχρεώσεις.

4. ΕΠΙΜΟΝΗ/ΕΜΜΟΝΗ
Στην ζωή πρέπει να είσαι επίμονος και η καλαθοσφαίριση σε βοηθάει να αναπτύξεις αυτήν την ποιότητα. Το να είσαι επίμονος σημαίνει ότι θα προσπαθήσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

5. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Είναι πολύ σημαντικό για τους νέους παίκτες να μάθουν να αναλαμβάνουν την προσωπική τους ευθύνη για το καλό της ομάδας. Η καλαθοσφαίριση είναι ένα άριστο σχολείο για την ανάπτυξη αυτής της κατεύθυνσης.

6. ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Σε σχέση με τα προηγούμενα είναι σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν να εργάζονται σαν ομάδα.

7. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ
Είναι φανερό ότι παίζοντας καλαθοσφαίριση πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες. Τους κανόνες του παιχνιδιού, τους εσωτερικούς κανονισμούς, τους κανόνες εκπαίδευσης.

8. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Η καλαθοσφαίριση είναι ιδανική για να μαθαίνει κάποιος να εργάζεται ομαδικά. Είναι ένας καλός τρόπος να μάθεις να σέβεσαι τους άλλους: συμπαίκτες, προπονητές, διαιτητές.